Kino Lumiére premietne záznam koncertu The Rolling Stones

20.01.2014 Bratislava

Bratislava 20. januára (TASR) - V stredu 29. januára uvedie bratislavské Kino Lumiére digitálne reštaurovaný záznam koncertu anglickej skupiny The Rolling Stones z roku 1978 pod názvom The Rolling Stones - Some Girls: Live in Texas '78.

Projekciou koncertu so začiatkom o 20.30 h pokračuje v roku 2014 pravidelný cyklu Music & Film. Pripravuje ho filmový publicista a milovník dobrej hudby Miro Ulman, ktorý ďalší diel cyklu avizuje slovami: "Americké turné The Rolling Stones v roku 1978 na podporu albumu Some Girls považujú fanúšikovia tejto legendárnej skupiny za jedno z najlepších a diváci v Kine Lumiére ho budú môcť vidieť v plnej kvalite obrazu a zvuku."

Koncert bol zaznamenaný v texaskom Fort Worth na 16 mm film. V roku 2011 obraz reštaurovali do HD kvality a zvuk DD5.1 je remixovaný a remastrovaný z pôvodných nahrávok. Diváci sa môžu tešiť na piesne z albumu Some Girls - napríklad Miss You či Beast of Burden, ale i na hity z predchádzajúcich albumov. Sú medzi nimi aj Honky Tonk Women, Brown Sugar či Jumpin'Jack Flash. TASR informovala Simona Nôtová, tlačová tajomníčka Slovenského filmového ústavu (SFÚ).
 
 
 

Vyberte región